Петдесет малки художници бяха наградени с раница с материали за рисуване и сувенири за оригиналните си творби, с които участваха в конкурса на ВиК в Бургас „Водата е живот”. Традиционната изложба на дружеството, която се провежда за 15-ти пореден път, тази година показа картини и пластики, отсяти от общо 400 участващи. Техни горди автори са деца от 5 до 14 години, възпитаници от над петнадесет училища, школи, кръжоци, читалища, детски градини и арт школи в общината. Изложбата е посветена на 22-ри март - Световен ден на водата, а основното послание, закодирано в рисунките, е за опазване на природния ресурс, без който названието Синята планета не би било мислимо. „Големия брой участници показва, че интересът към тази изложба всяка година продължава“, каза говорителят на ВиК Димитър Гюров. Творбите са изложени в Художествената галерия на ул. "Александравска".

На изложбата присъстваха областният управител Вълчо Чолаков, зам.-министърът на МОСВ Ренета Колева и зам.-кметът Руска Бояджиева. "Прекрасна е идеята да се съчетае любовта към природата с изкуството", каза областният управител Вълчо Чолаков и пожела изявите на децата да са винаги в духа за защита на природата. Той изказа увереност, че с подобни изяви Бургас може да се превърне в ковачница на художници в страната.

"Днес установих, че цветът на водата е многообразен, водата е изключително цветна през погледа на децата. Видях, че тя може да бъде червена, зелена, шарена. Колкото по-цветни и шарени сме ние, толкова по-цветна е водата. Но тя може да бъде такава само ако е чиста", каза Бояджиева.