В последния час по химия, в основното училище „Никола Вапцаров” ученичка е ударила и обиждала преподавателката Светлана Ангелова. Това се е случило пред очите на целия осми клас в петък, 16 февруари, разказа ни директорът на училището Румен Рачев.

Ученичката извадила своя телефон, за да си поиграе с него по време на часа. Учителката взела апарата си и го прибрала. Това довело до агресивната намеса на девойката. Преподавателката е уведомила училищното ръководство и подала жалба в полицията.

14-годишната ученичка е проблемно дете. Родителите й са разведени – майката работи в чужбина, а бащата живее в друг град. За девойката грижи полага нейната баба. Според директора Рачев, контролът над момичето е занижен, тя е имала и предишни конфликти – миналата година се е сбила със своя връстничка в извънучилищно време, на улица в Попово.

Директорът заяви още, че наказания ще има, но какви ще са те ще стане ясно след приключване на разследването на случая.

Проверка на скандалния случай на място направиха служители на Регионалния инспекторат по образование. В областната дирекция на МВР в Търговище е образувано досъдебно производство./dariknews.bg