Дискусия във Фейсбук подеха бургаски майки, в която питат как да направят сокчета на бебетата си от моркови, когато зеленчукът е повече от съмнителен. Дора Катева споделя, че никъде не може да открие пресни моркови, а повечето от тях са минали през хладилник и са внесени дълбоко замразени. Валентина Тенева пък предупреждава, че оранжевият зеленчук е обработен с восък, който е вреден за малките и трябва първо да се кисне, а после внимателно да се обели.
Дотам ли я докара родното ни селско стопанство, че всички моркови вече са внос от Турция, Македония и Холандия, питат няколко родителки, които твърдят, че след изцеждане сокът не сладни като при нормалния зеленчук, а нагарча.
Има съмнения, че при отглеждаето са използвани нитрати, а част от морковите са ГМО, тъй като са прекалено големи и някои даже огромни на фона на тези, които отглеждаме в градината си.

Проверка на БургасИНФО показа, че във всички хипермаркети се продава една и съща стока, като някъде не се отбелязва и откъде е внесена. В стока, продавана в голяма търговска верига пише, че са холандски, но въпреки че са в тарелки с азот, личи, че са замразявани.
А при замръзване голяма част от качествата на зеленчука се губят и най-вече нужните на децата витамини.

Търговци на зеленчуци пък признаха, че на борсата има само турски моркови. Няколко пратки са върнати заради наличие на нитрати извън нормата, но не е ясно дали всяка пратка се проверява.
Трябва да купуваме готови сокчета за децата си, но лекарите не ги препоръчват, защото са с добавена захар, оплакват се бургаските родителки. Някои предлагат даже да започнат да отглеждат зеленчуци на балконите си, за да са сигурни, че не хранят децата си с опасни и вредни храни.