Окончателно! Четвъртък и петък са обявени за неучебни дни в Бургас

img

Решението е във връзка с изключително тежката метеорологична обстановка, включваща зимни бури, съпроводени с обилни снегонавявания, екстремни студове и силни ветрове, както и наличие на риск от епидемично разпространение на остри респираторни заболявания

След препоръката на Регионалната здравна инспекция, подкрепена от Регионалния инспекторат по образование, Община Бургас потърси мнението и проведе разговори с всички директори на училища на своя територия. Те заявиха, че ще се съобразят с препоръката и издадоха заповеди, с които 12 и 13 януари, четвъртък и петък, се обявяват за неучебни дни, съобщиха от Община Бургас.

Това е отговор на десетките запитвания, които е получила общинската администрация през последните часове.

Решението е във връзка с изключително тежката метеорологична обстановка, включваща зимни бури, съпроводени с обилни снегонавявания, екстремни студове и силни ветрове, както и наличие на риск от епидемично разпространение на остри респираторни заболявания.

Учениците в Бургас се объркаха от разнопосочна информация, тъй като преди да стане ясно становището на РЗИ някои от учебните заведения публикуваха график за провеждане на учебни занятия утре, от който се вижда, че часовете ще бъдат намалени. Окончателното решение обаче е, че няма да се учи!

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Труп край Моста в Бургас

Пожар в центъра на Бургас

Акции за дрога в Айтос