Едни от най-любимите на меломаните български групи - "Контрол" и "Уикеда" ще разтърсят Централния плаж в Бургас при посрещане на първото юлско утро.

Тази година акцент в програмата за Джулай морнинг са българските рок, пънк и ска групи, но такива, които отдавна не са гостували в града.

По традиция, за пета поред година, фестивалът ще започне още предната вечер - на 29 юни, на открита сцена "Охлюва" с прожекция на музикален филм, който да "подгрее" за предстоящото събитие меломаните.

Концертът на 30 юни отново ще бъде на Централния плаж /до Моста/. Хедлайнери на вечерта ще бъдат любимците от ска-фънк групата "Уикеда", които ще бъдат свежа нотка в програмата на фестивала. Те ще изпълнят хитовете "А ние с Боби двамата пием кафе", "Обичам" , "О, Мариана" и много др.

Рок група "Контрол", превърнала се в най-влиятелната пънк група в страната още с появата си на музикалната сцена в края на 80-те години ще зарадва бургазлии с всичките си хитове - "Леле како", Най-щастливият ден" и др.

Следващата рок банда, която ще се качи на бургаската сцена е група" Хоризонт". Тя е една от малкото български групи, която устоява на своя стил и посока, независимо от моментните вкусове на масовата аудитория. Това го доказва все по-голeмият брой искрени почитатели на тяхната музика. Над 3000 концерта и клубни изяви в България и чужбина, участия на международни фестивали, песен, издадена от EMI в САЩ /"Ще избягам"/, първото и единствено в историята на българската музика радио-турне, за 5 дни посетени над 50 радиостанции в цялата страна с акустични изпълнения на живо.

Останалите групи, които ще допринесат за купона на плажа са бургаският дует D'Family /Станимир и Зари/, група "Affection", група "STIFF BONES", "Vrani Volosa", младите банди "Citizen erased" и "New chapter".

Фестивалът се провежда традиционно всяка година на 30 юни на централен плаж Бургас. Интересът към събитието е огромен и се събират средно между 4000 и 6000 души. Концертът продължава почти 12 часа, входът е свободен. Последните четири издания са организирани от "Кростаун Рок", съвместно с Община Бургас. През 2012, 2013, 2014 и 2015 г., той се превърна в един от символите на град Бургас! Концертите на плажа и съпътстващите културни събития допринасят за цялостния облик на събитието, което " расте" с всяка изминала година. Хедлайнер на концерта- 2013г. беше рок динозавъра и идол на няколко поколения JOE LYNN TURNER(ex Deep Purple, Rainbow) и швейцарците от група ROZBUB, а през 2012 г. преобладаваха утвърдени български групи - Васко Кръпката и Подуене Блус Бенд, Джанго Зе, Силует, The Pomorians и много други. През 2014г. хедлайнери бяха сърбите от BANDX (които взривиха публиката с трибют на AC/DC, и англичаните от JERSEY BUDD, а през 2015 г. хедлайнер беше любимия на много бургазлии JEFF SCOT SOTTO (вокал на Ingwie Malmsteen и Talisman).