Служителят от Районно управление-Несебър Недко Лазаров – полицейски инспектор в „Охрана на обществения ред”, спечели призовото трето място в категорията „Мастерс” в Международното състезание „Изкачване на Витоша с велосипед”. В спортната надпревара са се включили общо 150 човека от четири държави – България, Македония, Сърбия и Румъния.

Недко Лазаров е дългогодишен велополицай в Слънчев бряг. За спортните си изяви тренира заедно със състезателите от Колоездачен клуб „Несебър”, като е носител на множество титли и отличия. Дни преди провеждане на Международното състезание „Изкачване на Витоша с велосипед”, 45 годишният несебърлия завоюва и първото място в турнира „Купа Варна”, провел се в края на април месец. Състезанието традиционно събира множество от почитателите на колоезденето, като сред тях освен любители се състезават и професионалисти.

В Габрово е проведено и трето състезание по колоездене с участието на полицейски инспектор Недко Лазаров, като трасето обхващало 20 километров маршрут, много наподобяващ този на Витоша.

Най-голямата титла на полицай Лазаров обаче е завоюваното първо място на Държавния личен шампионат в категория „Мастерс” в дисциплината „Бягане по часовник” в гр. Сливен. По трасето с дължина 15 км. Недко Лазаров отбеляза своеобразен личен рекорд с велосипеда си, преодолявайки пътната отсечка за отрицателното време – 12 мин. 30 сек.

Полицейски инспектор Недко Лазаров е благодарен на прекия си началник – главен инспектор Павел Колев и Началникът на РУП0Несебър главен инспектор Живко Даскалов, които го подкрепят в спортните изяви, при провеждането на усилените тренировки, както и в битката за призовите отличия в света на колоездачното майсторство в националните и регионални шампионати.