Близо 500 мотористи, членуващи официално в клубовете в Бургаска област ще се включат в Националния протест пред НС на 13 април. Според предварителната подготовка точно в 12.00 часа рев на близо 7 000 мотора от цялата страна ще озвучи недоволството на собствениците им на „жълтите павета“.

Протестът на българскота мото общественост е насочен срещу тромавата подготовка на системата за автоматична дерегистрация на МПС, към поправките в Застрахователния кодекс и въвеждането на целогодишна „Гражданска отговорност“ за водачите на мотори, обясниха клуб BLACK SEA Hooligans MC.

„Като представители на едно цивилизовано гражданско общество, ние се обявяваме против спекулативното покачване на данъците за мотори, които са в пъти по-високи от тези на автомобилите“, каза президентът на единствения МС клуб в Бургас Таньо Танев. По думите му, мотообщността настоява да се въведат срочни застраховки само за сезона, в който се кара активно.

Мотоклубовете в страната връчиха още през март официална позиция на председателя на парламента Цецка Цачева. В нея те настояват новият закон да бъде променен.

BLACK SEA Hooligans е клуб от типа MC. Придържат се към строга йерархична структура, което ги отличава от МСС /клубове със свободен достъп/, както и от всички други мотосдружения от свободен тип. Сред задълженията на МС е да отговаря пред Българската мотофедерация, в случай на проблем в съответния регион, да оказват помощ и съдействие на членове на МС клучове, във всеки район на покритие.