Пролетно време ще се настани в страната до края на работната седмица. Утре ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще отслабне, а в Западна България и ще стихне, се съобщава в седмичната прогноза за времето у нас от 17 до 22 януари.
В четвъртък облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали слаб дъжд. В източните райони вятърът ще се усили, а в Западна България ще се задържи почти тихо и там в низините, и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност.
В петък времето ще се задържи предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще бъде топло за средата на януари с минимални температури в по-голямата част от страната между 3 и 8 градуса, а максимални - между 12 и 17 градуса. По-късно след обяд с ориентиране и усилване на вятъра от северозапад ще нахлува студен въздух.
През нощта срещу събота със застудяването дъждът в цялата страна ще премине в сняг. В събота преди обяд валежите от сняг ще продължат, ще се образува и нова снежна покривка. Температурите ще са с малък дневен ход и ще са близки до нулата.