Искам да използвам случая и да призова управляващата коалиция да се заеме с българския дневен ред и с проблемите на българите. Защото темата Украйна се експлоатира от управляващите явно като спасителен пояс, с който да отдалечи вниманието на хората от това, че нямат визия, програма и реални действия в отговор на проблемите пред страната и пред хората. Това заяви в Бургас президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за готвения протест утре срещу позицията му за Украйна. Държавният глава е на летището в Сарафово, където преди минути се състоя церемонията по отбелязваме на 11 години от атентната срещу израелските туристи.

„Има протести и срещу войната, има социални протести, срещу бюджета, срещу политиката на доходите. Всеки има право да протестира. Въпросът е протестите да водят до някакъв рзултат.“, каза Радев.

„ Това криене зад Украйна може да работи за известно време, защото проблемите се трупат, хората чакат ... Проблемът е, че криейки се зад Украйна, управляващата коалиция все повече отстъпва от редица важни европейски ценности – върховенството на правото, а не неговото погазване, борба с корупцията, а не нейната закрила, прозрачност, а не задкулисие, свобода на словото, а не цензура, повишаване на стандарта и качеството на живот на хората, а не тяхното ограбване.“, заяви още държавният глава.