Това каза Бойко Борисов пред журналисти в НС. Причината е, че тя не е произвела нищо освен още една нова разделителна линия - "помпозната проява за издигане на кандидат кмет на София месеци преди изборите".

"Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тема по управленска програма, защото бюджетът е отражение на управленката програма. Нито тема, свързана с Украйна, пакетите с военна помощ. Нищо от това, което обществото чака. И разбира се - наводненията. Какви мерки, колко пари, докъде са стигнали комисиите, кога хората в Северозапада ще видят резултати по действията на правителството. По нито една тема не се говори", каза той.

"Така че в момент, в който ние максимални усилия трябваше да положим да изберем управленска програма и бюджет, не го обсъждахме изобщо. От нас се иска само да натискаме копчета, доколкото разбрах", допълни той.

Борисов засегна и темата с "Възраждане".

"Категорично осъждам тяхното поведение с агресията, провокациите и езика на омразата. Тези, които ги подкрепят са български граждани и всеки може да прецени дали да ги подкрепя повече. Но темата ГЕРБ-"Възраждане" не съществува и ние сме против това, което се случва във Варна, в София, особено агресията, побоищата", каза той.

източник и кадър БНТ