Делото за убийствата на брокерката Теодора Бахлова и работника Юмер Мехмед в Бургас срещу бизнесмена Станимир Рагевски, което трябваше да започне днес, се отложи. Разпоредителното заседание ще бъде на следваща дата, делото се насрочва за 27 март от 14 ч. Това стана, след като адвокатите на Рагевски – Живко Нейчев и Ваня Радиева, не се явиха в Окръжния съд в Бургас.

Адвокатът на Рагевски Живко Нейчев не се яви, призовката му била върната обратно от призовкаря. Нейчев е заявил, че няма пълномощно по съдебното производство, а е бил упълномащен от Рагевски само по досъдебното производство.

Адвокат Ваня Радиева също не дойде, призовкарят не я намерил в кантората й, звъннала й е по телефона на 21 февруари и тя е казала, че е с вирус и висока температура и няма да работи до края на седмицата. Вчера я е потърсил съдебен секретар и тя е казала, че детето й се върнало болно от лагер и трябва да се грижи за него, а и тя е болна. Освен това е казала, че не се счита за редовно призована за делото и не може за 1 ден да се запознае с него, затова дори да се яви, ще трябва да го отложи.

Съдът намери, че адвокат Радиева е редовно призована и сметна, че не явяването й не е по уважителни причини и ще бъде санкционирана за отлагане на делото.

Адвокат Димитър Вълчев, който представлява близките на жестоко убитите и разчленени Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, заяви, че ще пледира за максимално наказание за Рагевски – доживотен затвор, без право на замяна.

Припомняме, че Рагевски е обвинен за това, че умишлено е умъртвил 46-годишната Теодора Бахлова, използвайки пистолет „Макаров“, който е бил със заличен фабричен номер. Престъплението е осъществено на 29.10.2020 г. в Бургас. То е квалифицирано по чл.115 от НК.

Той е обвинен и за убийството на 28-годишния Юмер Мехмед. Престъплението е осъществено на 04.08.2021 г. в Бургас с пистолет „Макаров“, който е бил със заличен фабричен номер. Убийството е извършено предумишлено от лице, извършило друго убийство, за което не е постановена присъда. Престъпното деяние е квалифицирано по чл.116., ал.1, т.9 и т.12, предл. второ, вр. с чл.115 от НК.

Рагевски е обвинен и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, които предал, за да скрие на друго лице Диян Дичев от Бургас, както и за незаконно притежание на високорискови наркотични вещества – марихуана и смес от кокаин и пирацетам, които разпространил, предавайки ги на отново на своя помощник.

Днес пред журналисти прокурор Десислава Трифонова заяви:

т доказателствата и това, което е заложено в обвинителния акт, това е личност с такива специфики, които за мен сочат пълна липса на човечност". Какво още каза тя - вижте във видеото: