„Туристическият сезон свърши, хората могат да видят как оставиха Северния обход, съвсем малко усилия се искаха да го боядисат, да сложат мантинелите и да работи. В момента има километрични опашки, хабене на нерви, безхаберие. Днес като разбраха, че идваме се раздвижиха с едно багерче и 3-4 работници”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес е на посещение в Бургас и направи оглед на Северния обход - взлово съоръжение за трафика в региона. Бойко Борисов беше придружаван от водача на листата на ГЕРБ-СДС за Бургаски регион Жечо Станков, кмета на Бургас Димитър Николов, областният лидер на ГЕРб Иван Алексиев, кандидати за депутати и общински съветници.

„Истински очаквах да ни покажат как се строи, защото дойдоха с обещанието за 4 магистрали, забравих колко тунела бяха - 3 или 4. Най-се запомняше - по магистрала на година, а спряха „Хемус”, „Струма”, обхода на Поморие, спряха околовръстното на к-с „Меден рудник”. С една дума две години нищо. За капиталовите ремонти парите стоят в бюджета, защото ги харчат за други неща. Като дойдох по магистрала „Тракия” хората карат само в лявата лента, понеже не я поддържат през зимата няма една здрава мантинела”, каза Борисов.

На въпрос кога ще бъде завършен Северният обход, лидерът на партия ГЕРБ отговори: „Ще стане готов, като се върнем”.

„Когато фактите говорят, всички мълчат. Тук бяхме преди 6 месеца, преди година, едно и също. Ние щяхме да сме го направили точно преди 8 месца, щеше да работи АМ „Струма”. Очаквахме да видим как се строи праивилно, а 2 години не се строи нищо. Най-хубавата спортна зала, прекрасно съоръжение, по същия начин година и половина стои. Световни първенства можеха да се провеждат тук, а тя стои”, каза Борисов.