Кракът ми се схвана и не успях да спра. Вместо педала на спирачките натиснах газта. Няма жертви, ранени също няма. Имаше хора в рейса, няма ударени. 37 години съм шофьор в „Бургасбус“. Цялата работа е от крака ми. Не можеш да натиснеш спирачката. Това коментира шофьорът на автобус 11 Тодор Борозов, който днес удари няколко леки коли и се заби в оградата на „Морска администрация“ край автогара Юг в Бургас.

На място екипи на полицията. Тук е и шефът на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев.

„На водача, движейки се по линия №11, му се е схванал десния крак и не може да го контролира и натиска рязко газ, удря няколко коли, които са в кръстовището. Няма пострадали нито в автоубса, нито в колите, нито пешеходци. Щетите са само материални, важното е, че няма пострадали хора. Автобусът е от новите. Водачът е притеснен и уплашен. Имало е десетина души в автобуса. Чакаме полицията да си свърши работата и разчистваме, каза Петко Драгнев.

„Чух силен звук от колата отсреща. Бях тук за малко, за да си платя таксата за синята зона. Ключовите ми бяха на колата. Тъкмо ще се качвам и чух звука, обърнах се и видях автобуса да идва и успях да избягам“, каза Тодор - шофьор на „Форд Мондео“, който е един от ударените автомобили.

Шефът на "Бургасбус" Петко Драгнев е на място