Здравко Василев от Приморско посочи една от грешките, които отблъскват обикновения турист в Царево и му остават горчив привкус. Здравко е опитен в сферата на туризма, целият му живот е посветен на морето и хората, които посещават Южното Черноморие. За широката публика в цялата страна е познат като участник в риалити формати, но в региона е известен и с активните си обществени позиции. Ето какво обяви Здравко Василев, след краткотрайното си пребиване в съседната морска община Царево.

„Уважаеми приятели от гр.Царево. Ако до днес, дори без причина съм посещавал прекрасното ви градче, то днес ми дадохте категорична причина дълго време да избягвам града ви ! Разбирам , че паркирането е сериозен проблем навсякъде, но 4 (четири) лева на час за паркиране на улицата (дори боя не си бяхте направили труда да купите) никъде до сега не бях плащал !!! Пожелавам ви успешен сезон и знаейки , че почти нищо от тези пари няма да влезнат в общинската каса, още веднъж да пожелая на печелившите честито!“.

Паркоместата на уличките в центъра на града са отдадени на частната фирма „Дани 13-13“ ЕООД и се събират от момчета с велосипеди. При това договорът е за приблизетилно 2000 лева за целия летен сезон, без да има разчертани места, поясни общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. Местни жители коментират, че фирмата е на местен жител, поддържащ приятелски взаимотношения с обкръжението на кмета Георги Лапчев. Според тях на „недисциплинираните“ шофьори, които откажат да плащат, не се налагат санкции като вдигане с „паяк“ или слагане на скоби, а просто колите им изведнъж се оказват надраскани.