ГЕРБ отново поиска оставката на правителството. Това се случи по време на среща със симпатизанти на партията във Враца. На посещение в града са лидерът на партията Бойко Борисов, Даниел Митов, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Делян Добрев и други представители на партията.

„Няма човек, който може да каже, че Кирил Петков се справя добре. Нямат една успешна сфера. Има пълен застой в културата, образованието и инфраструктурата”, заяви Бойко Борисов.

„Вече съм спокоен. Първо си мислех, че целта съм аз. Вече съм наясно, че целта сте вие - партията. Някои казват, че ГЕРБ е най-голямата опозиционна партия. И сега е най-голямата партия, другите са три партии. ГЕРБ не е най-голямата опозиционна партия. Тя е първата партия в момента”, каза още той.

„Какво се получи – буквално си преливаха електорат на базата на парите. Първо партията на Слави трябваше да ни побеждава, но не успя - броиха 3 дни половин процент, за да го изкарат. После смениха машините, направиха измамата, събраха някакви мандати, за да се получи нещо, което да може с другото нищо, защото да ме извиняват една славна партия като БСП да се сведе под 10%...”, коментира Борисов.

„Благодаря за подкрепата. Препоръката ми към вас е да се държите заедно, защото и без петела ще съмне. Когато си в ареста – пак се съмва. По-трудно, но съмва. Вие показахте, че и без петел и без лидер капитаните и редовите членове могат да се самоорганизират. Те видяха жива яростна партия на площада, пред ареста и в момента става още по-яростна, защото виждаме как през руски олигарси ще им крадат милярдите", посочи той.

По думите му през изминалата година нито една система не станала по-добра. „Токът при ГЕРБ – 60 лв., сега – 680 лв. Нищо не го налага. Изкараха децата от ГЕРБ виновни за нафтата и бензина. Сега като минавам – гледам, че цените са си замръзнали. Хлябът, олиото – същото. Били сме виновни за олиото. И това го казват висши държавни служители. И в Белгия, Брюксел и Германия – опашки за олио. Браво бе, младежи. Борете всички и се разраствайте – вървим до Брюксел по тяхната логика”, посочи Бойко Борисов.

„В Брюксел се чудят България правова държава ли е. Какъв е начинът да спрем авантюризма, неадекватността в управлението и беззаконието? Само един - оставка”, каза Петя Аврамова.

„Ние сме последната държава без План за възстановяване. Защо? Защото се чудят как да откраднат парите”, коментира Делян Добрев.

„Нищо друго освен батериите не са пипнали в него. Там, откъдето не могат да измислят как да откраднат пари – ето ги батериите. Българската държава няма нужда от батерии”, каза още той. И добави: „Преди три дни в Министерския съвет е подписан меморандум с руски олигарси. Затова искаме оставка”.

Според Томислав Дончев настоящото правителство вероятно е най-некомпетентното и безпомощно правителство в историята на България. „Нашият екип подготви за 4-5 месеца готов План, правителството на промяната за 1 година не може да го подпише и предаде. Преди всичко трябва да си отговорим на едни въпрос – как стигнахме дотук. Този въпрос ми го задават през последните седмици навсякъде. Отговорът не е заровен нито в последните 3 месеца, нито през миналата година. Откакто ние сме се появили като политическа формация объркахме много сметки”, коментира той.

„В чия болна глава може да се роди идеята да арестуваш политическия си опонент?”, запита Дончев.

„Бойко Борисов като премиер никога не е делил кметовете на сини, червене и каквито и да е и той знае, че във всяка една община живеят българи, за разлика от сегашните безпомощни, безсмислени хора. Мисловен и словесен безпорядък се лее всеки божи ден от телевизора. Това са хора, които единственото нещо, което са научили, са шаблони и клишета, които се повтарят ежедневно като подкрепата за Украйна. Ние сме били държавата, която най-много сме я подкрепяли? Как? Стискаме им палци”, коментира Даниел Митов.

„Ясно е, че сме поели път към предсрочни избори”, категоричен бе той.

Източник Нова тв