Съюзът на демократичните сили изключи едни от най-активните си членове и на практика остана без структури в три области.

"Днес ни доизключиха от СДС. Бургаска, Сливенска и Кюстендилска област са аут. Всички членове са изключени. Около 25% от делегатите, които ще избират председател на 12 март, са „елиминирани”. Въпреки единодушното решение на Контролния съвет, че нямат право да ни изключват. Казаха ни: “съдете ни”. Ще го направим. Няма да може да се впише новото ръководство и не знам как ще се коалират с ГЕРБ, ако спечелим делото. А то е почти сигурно”, написа във facebook профила си емблематичното лице на сините в Бургас – Костадин Марков.

Той благодари на достойните хора, които са ги подкрепили,

„На тях също им навличаме беля. “Илийчовците” в СДС си подсигуриха служебна победа на бързо свиканата конференция. Протокола от нея е вече написан. Председател Румен Христов, заместници Тони Койчев, Кабаиванов и главсек Илийчо Незнамкой си. Койчев остава и лидер на софийската организация, а Янко Станев от Варна влиза в ръководството. Да не се хабят журналистите да чакат резултат, казвам им го доста точно. Не съм разстроен, защото в илийчовото СДС с карикатурен лидер няма какво да правя, а сърцето ми си остава синьо”, написа Марков.