Туристически и фестивален град ли сме или не?

В събота бях на Metalhead Beer Fest 2021. Прекрасно събитие. Готини хора навсякъде. Много от тях на средна възраст, като мен. Много от тях заведоха децата си, включително и аз. Докато Lek City Case бяха на сцената, отпред беше като среща на Дупките от средата на 90-те. Танцуващата Валя с тяло на 25-годишна сърфистка, Наско татуиста, Барев от NFG, Мая от Английската, Ханджията, Вальо Дългия и много други... Усмихнати хора с професии и житейски опит, част от тях завърнали се от чужбина за събитието.

И сега лъжичката катран. Фестивалът се проведе в парк "Минерални бани", извън близките населени места. Сигналите за нетърпим шум са започнали още от 20.00 часа в събота. И са валяли един след друг през целия уикенд. Нито един от тях не е дошъл от близкия санаториум. Всичките са от жители на кварталите "Банево" и Ветрен".

Общината няма да се откаже да подкрепя младите, фестивалите, инициативните собственици на заведения. Но искам всички да знаете какви нерви и усилия са нужни, за да продължи Бургас да бъде интересен и гостоприемен.

Това е и един от отговорите на въпроса защо вече го няма Spirit of Burgas.

Автор: Стефан МИНЧЕВ, пост във фейсбук