Атанас Бошев е на 23 години, семеен е и живее в Бургас. Завършва УНСС в специалност „Политология” с английски и испански език. Кандидат е за общински съветник в листата на ГЕРБ в морския град.

- Г-н Бошев, Вие сте от най-младите кандидати за общински съветници. Принципно политиката не е много атрактивна за хората на вашата възраст, как се насочихте към това поприще?

- Политиката винаги е била важна и не само защото съм политолог, а най вече защото тя е единственият демократичен начин и шанс да се променя и подобрява животът ни. И това не може да се случи, ако не участваме в нея, ако не сме част от решенията сега. Политиката касае най вече нас - младите хора. Нашето мнение е най-важно, защото ние трябва да се борим за живота, който искаме да имаме. Масовият отказ на младите да участват в политиката е отказ да се опиташ да реализираш идеи, да помогнеш, да промениш това, което не ти харесва. И то не само за себе си, а на твоето поколение. Не приемам тезата “всички са маскари”, нито фразата “ще им гледам сеира” отсрани. Аз съм деен човек и знам, че за да се случи добро - трябва да имаш лично отношение и да вложиш усилия. Затова съм тук. И ако стана общински съветник, искам да отворя вратите за младите хора в партийните централи. И да реализирам идеите на нас, младите хора. Без участие и лична ангажираност това няма как да се случи.

- Вие сте млад баща и вече имате поглед към потребностите на семействата с деца. Имате ли визия за развитие на услугите, които предоставя Община Бургас в тази сфера?

- Бургас през последните години поднови повечето детски градини, училища, кътове за отдих и детски площадки. Морската градина също е прекрасно място за разходка и развлечения, независимо на каква възраст си. В първата година от раждането на дъщеря ми, като студент, живях в друг голям град. И направих сравнение с Бургас. С базите в детските градини, с методите за обучение тук, ранното изучаване на английски език, програмите за обучение на открито, ранното компютърно обучение, персоналната грижа, новите методи за обучение в училищата на Бургас, предстоящите нови и нови инвестиции в образование и здравеопазване. Това е грижа за децата на Бургас. За моето дете. Сравнявайки с другите градове и контактувайки с много мои приятели от страната, мога категорично да кажа: Бургас е най-добрият град за отглеждане на деца. Аз искам моето дете да е конкурентно за новите реалности на света. А това е възможно чрез образование и добра среда на живот. Бургас е мястото и няма аналог в страната.
Ще работя за това да насочим вниманието си и към най-малките - от 0 до 3 години. Иска ми се да създадем за тях още повече външни пространства за танци, игри, изкуства, защото е важно първоначалното развитие. Ще работя за въвеждането на още нови методи за обучение в детските градини и училищата, които да развиват креатив, а не да поставят бариери в мисленето. Ще подкрепям и предлагам идеите на младите хора на Бургас. Уверил съм се, че кметът на Бургас е човек, който би се вслушал и реализирал всяка добра идея, особено за младите хора на Бургас.

- В кои други области имате визия за надграждане на постигнатото?

- Като бивш ватерполист, бих работил върху осъществяването на все по-големи спортни форуми. Не само във водните спортове, а и в останалите.
Ние, бургазлиите, трябва да се гордеем с нашите спортисти. Освен ползата от развиването на масовия спорт, големите спорни форуми са и начин за развитие на местната икономика. За популяризацията на града ни, за увличането на децата към спорта. В Бургас вече има чудесни условия за спорт. С построяването на новия стадион и завършването на спортна зала „Арена”, те ще се увеличат още повече. Строителството на нови спорни зали и площадки в комплексите са чудесен начин за увличането на все повече бургазлии към спорта.

- Какво казвате на вашите връстници, за да ги мотивирате да излязат и да гласуват на 27 октомври?

- Да бъдат активни! Независимо за кого ще гласуват! Защото само младите и дейни хора биха могли да променят и изградят, бъдещето. Нашето бъдеще, такова, каквото си го мечтаем!