Заради пакет "Мобилност" евродепутатите ни ще искат места в транспортната комисия на ЕП

img

Нова стратегия за пакета ”Мобилност” предвижда евродепутати, превозвачи и транспортното министерство ще работят на всички фронтове, за да може исканията на българските превозвачи да бъдат чути от Европа.

На среща между транспортния министър, депутатите и бизнеса бе отбелязано, че за първи път има нещо, което обединява категорично партиите, съобщава Нова тв.

Представителите ни в Европа ще искат места в транспортната комисия и ще се опитат да приобщят още държави, които могат да бъдат засегнати от промените. Превозвачите пък настояха за повече дискретност, за да не изтича информация за тактическите ходове, които страната ни би могла да предприеме.

"Нашите западноевропейски колеги ще искат по всячески начин да разберат каква е тактиката и стратегията на българската страна. Не следва да издаваме нашите чисто тактически ходове във връзка с мобилния пакет", каза изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев.

"Всяка една от националните ни делегации е поискала място в транспортна комисия, не знам по друг национален въпрос някога да е имало такова обединение", отбелязва евродепутатът Ангел Джамбазки.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?