„До края на юни ул. „Крайезерна” трябва да бъде готова, иначе ще има задръствания от Бургас до Карнобат. Ако трябва, затворете за една седмица движението”, каза в Бургас бъдещият премиер Бойко Борисов. 17 милиона лева е финансовата помощ за изграждането на улицата, като 3 милиона лева е осигурила община Бургас за отчуждителни процедури и съфинансиране.

Заедно с кмета Димитър Николов те разгледаха как върви ремонтът на улицата. С тях бяха кметовете на Поморие – Иван Алексиев, Царево – Георги Лапчев и Приморско – Димитър Германов.

Реконструкцията и разширяване ул. "Крайезерна" е продължение на един от най- важните инфраструктурни проекти за региона- изграждането на надлеза над Товарна гара. Завършването на улицата е от голямо значение за осигуряване на достъп до терените в Северна промишлена зона и за извеждане на транзитния трафик извън центъра на Бургас. Целта е да се осигури директна връзка с главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - М. Търново - ГКПП Малко Търново, както и с прилежащите производствени зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищен комплекс "Запад" и с цялото Южно Черноморие.

В момента се извършва реконструкция и разширение на уличните платна, рехабилитация и изместване на комуникации и техническа инфраструктура като газопроводи, водопроводи, дъждовна канализация, улично осветление, електромрежи. Дори и по време на строителството и преди сезона трафикът по улицата е изключително натоварен, защото няма алтернативен маршрут. Затова е важно бързото им финализиране, обясни кметът на Община Бургас Димитър Николов. Той допълни, че се работи и по изграждането на кръгово кръстовище и връзките с пътищата от републиканската мрежа в посока София, Варна, Созопол, кв. "Долно Езерово". За осигуряване на безпрепятственото движение за посоките Созопол-Варна и Варна-кв. "Горно Езерово" са предвидени транзитни връзки без навлизане.

"Кметът на Бургас се задейства рано относно пътната инфраструктура в града и работата ще се свърши. Това е жизнено важно за града, икономиката и инвеститорите. Нека хората от Бургас разберат, че ще оправим цялата им инфраструктура, връзката с Поморие също", заяви пред журналисти Бойко Борисов. Той пое ангажимент до следващото лято да завърши поне един от лотовете на четирилентовия път Бургас - Слънчев бряг, тъй като всеки ден от там преминават хиляди автомобили, а пътните инциденти са ежедневие.