Почти сигурно: Димитър Главчев ще е председател на НС

Почти сигурно: Димитър Главчев ще е председател на НС

Политика 348 0

Днес направихме първото заседание на ГЕРБ в 44-ото Народно събрание (НС). Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на брифинг в парламента след заседание на група на партията. Той заяви, че за председател на НС ще бъде предложен Димитър Главчев, който е бил единствената разглеждана кандидатура и е била приета единодушно. "За зам.-председател на НС също имахме само една разглеждана кандидатура. Тя бе на Цвета Караянчева. Решението също бе единодушно прието от колегите", поясни Цветанов. Припомняме, че малко по-рано днес лично Цвета Караянчева поясни, че Главчев е "достоен, има опита и ще се справи, ако бъде председател на 44-ото Народно събрание".

Вторият в ГЕРБ поясни, че той ще е председател на парламентарната група на Бойко Борисов. "Зам-председател ще предложим да е Красимир Велчев и Снежана Дукова", поясни още Цветанов. Той каза, че за секретар на партията ще бъде предложен Станислав Иванов, а за негов заместник Александър Ненков.  Цветан Цветанов заяви още, че парламентарната група на ГЕРБ е номинирала Данаил Кирилов за председател на временната комисия за изготвяне на правилник за дейността на Народното събрание.


Етикети: димитър главчев, номиниран, шеф, нс

коментари

0

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com