Общинският съветник от ГЕРБ в Бургас Николай Иванов, който две години и половина беше началник на отдел „Черно море“ в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, е бил изненадващо отстранен от поста си. „Бях в кабинета на директора по конкретни въпроси, които са обичайни за работата ни и тогава той ми даде заповедта, с която ме уволняват. Прочетох набързо, че не съм отговарял на изискванията, но отказах да я подпиша. Подал съм молба да ми изпратят копие от заповедта, чакам я, затова не знам още в пълнота мотивите. Не сме имали конфликти, нито пък съм бил уличен в грешка“, каза Николай Иванов пред БургасИНФО.

Негови колеги коментираха, че ходът на новия директор Галин Николов е изненадващ, защото лично той е заставал на страната на Иванов по служебни въпроси, двамата са отстоявали една позиция по време на протестите на рибарите. „Не е имало никаква видима причина, за да бъде отстранен, нито е било засичано нарушение от негова страна. Странно е, че заповедта му беше връчена в 14 часа в петък, два дни преди изборите“, коментираха колеги на Иванов. Освен него, през последните дни са отстранени още трима служители на ИАРА.

Новият директор Галин Николов встъпи в длъжност преди 20 дни. Той беше назначен на мястото на Валентин Вълков, като преди това е бил негов заместник.

Галин Николов не отговаря на мобилния си телефон.