След 9 г. в Бургас се върнаха плакати: Искаме туризъм, а не тръби!

img

Другари, не искаме Бургас-Александруполис, заявиха представители на семейния бизнес в морския град, излезли на площад „Тройката“

Девет години след пламенните протести по Южното Черноморие срещу проекта Бургас-Александруполис, плакатите „Искаме туризъм, а не тръби“ се завърнаха в морския град. Тази вечер на площад „Тройката“ излязоха около 30 представители на семейния бизнес и на неправителствени организации на символичен протест. Инициатор бе Николай Димитров, познат на бургазлии с обществените си прояви. Неговите привърженици пуснаха сини балони в небето и заявиха: Другари, не искаме Бургас-Алексанруполис.

„Туризмът е основният поминък на населените места в нашия регион“, каза Николай Димитров. Повод за протеста му повдигнатият въпрос с рестарта на проекта, който е записан в предизборната платформа на БСП. Шумът по тази тема се развихри, след като включително и от бургаската структура на партията изразиха несъгласие той да бъде част от програмата. В момента обаче социалистите са заети с подреждането на листата си и така не стана категорично ясно отпаднала ли е тази точка от платформата им.

Протестиращите тази вечер пръснаха листовки, в които се казва:

„Скъпи съграждани, през годините ни обясняваха как държавата ще печели от този проект. Ето цифри и факти – икономическата обосновка на проекта показва, че таксите, които ще печели държавата от него, са в размер на 30 милиона долара. Това, което ще загубим, са милиарди долари, които влизат в държавния бюджет и невъзможността на стотци хиляди семейства да се препитават от летен туризъм“.


Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Зрелищен арест в Бургас: Полиция арестува мъж със син „Опел”

Куче захапа 77-годишия Йордан Русев в центъра на Бургас, остави кървава диря

Огнена стихия в ж.к. Славейков, две коли горят до блок 53