Кметът на курортното селище Лозенец Мария Василева се оттегли от поста. В основата на това решение стои намерението и да се посвети изцяло на семейството си и най- вече на 6-месечната си дъщеричка, която се роди в началото на август, съобщи strandjanews.com.

„Трудно взето, но обмислено и категорично решение. За мен най- важни са хората около мен- моят съпруг и двете ми прекрасни рожби. Искам да се отдам изцяло на тях. Те го заслужават.“, бяха част от емоционалните думи на Василева по време на среща с местните жители снощи. Специално за срещата в знак на подкрепа в залата бяха кметът на община Царево-инж. Георги Лапчев, председателят на местния парламент Даниел Скулиев и общинският съветник Даниел Николов. Кметът на общината поздрави Василева за ясното решение и категорично заяви,че всички спекулации относно оттеглянето на Василева от политика оттук нататък ще бъдат неверни, а решението и е плод само и единствено на личен избор и върху нея не е оказван какъвто и да е натиск или намеса в работата и като кмет.

Мария Василева беше начело на курорта от 2011 година,когато категорично спечели кметския вот. В годините и на управление тя остана докрай вярна на своите принципи и добронамерени отношения както с хората в селото,така и с многото гости през лятото. Тя беше и в основата на всяко едно от културните събития и отбелязване на християнските празници в селото като успяваше да организира и мотивира младите хора там. В момента Мария Василева е в отпуск по майчинство. Неин заместник е друга дама- Женя Гандиева, освен че вече няколко месеца се справя с управлението на курортното селище, възнамерява да влезе в битката за кметския стол на предстоящи извънредни частични местни избори. Най- вероятно именно тя ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Лозенец, в избори, които трябва да бъдат насрочени от новия президент.

Решението на Василева да се оттегли от политиката беше посрещнато с ръкопляскания от хората в залата на местното кметство. Те и благодариха за направеното досега от нея като ръководител и пожелаха на бъдещия кмет , който и да е той успех и просперитет на курорта.