"Започнахме с реални ангажименти и започна предизборната кампания с разпускането на парламента. Преди две седмици започнахме публичните обсъждания на нашата платформа в различните сектори. Искаме да отидем на изборите с реалистична програма, която е подкрепена от по-широк кръг от хора". Това заяви в ефира на БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова."Когато сме управлявали, сме го правили. Опрощавани са лихви на млади семейства, опрощавани са пенсии. Разумна, реалистична и правена в миналото, но с някои нови предложения, е тази платформа.

Чух тежки обвинения, че това е социализъм. Отговарям с въпрос. Планът Юнкер социалистически ли е? Това е същото и е дясна мярка и се прави в Европа. България не се възползва от този проект, но това е същият проект", коментира Нинова.

"Димки ли са дупките, които видяхме по вашите екрани, или проблемите с електроенергията? Това са факти. Обвинението "Мадам лъжа лъже", е бягство от спор с аргументи. Когато лепиш етикети, това означава, че нямаш аргументи", обясни тя.
Нека Борисов ме нарича мадам Лъжа, аз не люжа!

"Няма как да управляваме с ГЕРБ, нямаме нито една допирна точка", отсече тя.

"Радев е началото на промяната. Затова смятаме, че БСП има бъдеще. Ние сме правили грешки и няма да ги повторим. Една такава обеца на ухото ни е предишна коалиция, която правихме", заяви още лидерът на БСП.

"Ако БСП спечели изборите, най-логичното е нейният лидер да стане премиер. Не ме е страх от това", разкри Корнелия Нинова.