31 ще бъдат делегатите от Бургас на Конгреса на АБВ, на който ще бъде взето окончателно решение дали партията ще излезе от властта, съобщиха от местната централа на формацията за БургасИнфо. Утре в морския град пристига зам. председателят на партията Румен Петков, който днес обяви публично решението на Националния съвет АБВ да се изтегли от правителството. „През следващите дни ще обсъдим темата и ще вземем решение как да гласуваме на Конгреса“, заяви зам. областният лидер Драгомир Попов.



Припомняме, че днес Румен Петков заяви, че партията отчита като добра дейността на Ивайло Калфин като социален министър, както и работата на парламентарната група в законодателството, но не е доволна от диалога в управляващата коалицията. Румен Петков даде за пример, че само АБВ не е било поканено на срещата на управляващите за Изборния кодекс тази сутрин.



В момента член на Националния съвет на АБВ от Бургас е единствено областният председател Антон Коджабашев. В момента за негов член е номиниран и заместника му Драгомир Попов. Изборът на нов Национален съвет е също една от точките на висшия форум, който ще се проведе в неделя в София.