Думата „сглобка" няма да се използва повече, защото партията, която спечели изборите ще направи коалиция. Това прогнозира в ефира на „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали и област Пловдив Цвета Караянчева.

„В последните няколко месеца видяхме какво се случи - искаме реформи, но не можем да ги направим. Бяхме първа политическа сила, но дадохме стъпка назад. Дадохме възможност на други, които нямат опит и знания, а искат само да назначат някакви хора някъде”, коментира още Караянчева.

Според нея ПП-ДБ вече не са в позиция да поставят условия.

„Ще предложим програма за работа и управление на държавата за 4 години. Ще встъпим в преговори с останалите политически сили. Заявили сме, че правителството трябва да бъде от ярки политически личности. Не виждам нищо по-естествено от това председателят на партията победител да бъде министър-председател, но това е негов избор. Виждала съм как европейските лидери посрещат Бойко Борисов.

Тя поясни, че сблъсъците с ДПС са били на базата на политики, не е имало личностни нападки.

„Отдавна политиката излезе от коловоза на нормалността. Време е да върнем България в нормалното и да започнем да си говорим. Кирил Петков да си гледа неговата партия, да прецени какви подкрепи е получил и откъде”, смята бившият председател на Народното събрание.

„Не съм излизала от политиката. Имам уверението и съм убедена, че ще направя сериозна кампания и в двата района – Пловдив и Кърджали. Трябва да се работи със сърце. Нека ни критикуват, това е важно. Ако познаваш региона и проблемите на хората, ти си полезен”, твърди Цвета Караянчева.

На финала на разговора тя заключи, че Мария Габриел ще има роля както в българската, така и в европейската политика.