Положих всички усилия да не се отива на избори. Колкото и лошо да беше, това даваше поне отвън някаква стабилност на България. Упреците ги приемах, понасях и знаех, че това е правилно. И животът го доказа. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриване на предизборната кампания на партията в Стара Загора.

„Явно е, че през тези вече над 3 г. се е натрупала много обида в редиците на ГЕРБ. След този най-велик за мен празник и, Христос Воскресе, трябва да се опитаме да бъдем по-добри, по-толерантни. Защото това е една от ценностите на българския народ“, допълни Борисов.

„Тези дни се чудя защо всъщност те счупиха правителството? Защото доводите, които извеждат на преден план не са истина. „Или са знаели, че са затънали в корупция и това ще ги потопи много надолу и са побързали да избягат. Защото като върнахме записите от техните национални съвети целият този сценарий за тези 11 месеца беше изговорен вътре ясно и точно. Сиреч те през цялото време са се движили по този план. Дори, когато Мария регистрира листата, ние написахме, защото това щеше да е краят, никакъв шанс за по-нататъшни преговори, тя написа техните министри, за да спаси преговорите, не за да обиди някого. А вечерта излезе Асен Василев и я нарече „лице на мафията“ – нещо, което обиди целия свят. В преговорите след това аз направих всички отстъпки. Дори си крещяхме за това, че отстъпих енергетиката и отбраната. Петков тогава казваше, че Тагарев е знамето, а сега го няма в листите. Сиреч те са ни водили към края на правителството, но само и само да излезе, че ние сме виновни“, обясни Борисов.

Росен Желязков добре каза, че това са изборите, заяви лидерът на ГЕРБ. „Трябва да имаме отчетлива разлика, за да можем да наложим нашата програма и да излезем от безвремието. Дори техните най-горещи почитатели не могат да отрекат, че всъщност през тези три години нищо не се случи. Дори гордостта ни – новата Конституция, претърпява пълен крах.“

Повече народът не може да ни понася да правим избори. И аз се надявам избирателната активност за местния парламент да определи кои има право да води, кой има право да налага коалиции, кой има право да взима решения, заяви Борисов.

За нашите европейски депутати – може би забелязвате, че са същите, защото виждате, че имаме десетки хора, които са добри, може и по-добри да са, но оценката ми за евродепутатите е отлична, както и оценката ми за престоя на Мария Габриел в това правителство, категоричен е лидерът на ГЕРБ.