Помня ярките политически лица в кабинетите на Радев, но може би той има къса памет - Янаки Стоилов, Крум Зарков, Весела Лечева, Бойко Рашков. Цялото БСП се изсипваше в неговите служебните правителства. Той правеше цели партии от тях – партията на Стефан Янев, партията на Кирил и Асен. Ние безпаметна нация ли сме? Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Тутракан по повод поисканите от служебния премиер Димитър Главчев рокади в състава на МС.

"Изобщо не ме интересува кой ще е външен министър, изобщо! Въобще не искам да коментирам темата, освен изопачаването на истината от президента Радев относно неговите служебни правителства. Ако иска ярки комунистически личности да продължат да управляват... Ние показахме на нашите евроатлантически партньори, че мислим за отбраната, за външната политика и въобще – за ориентацията на страната. Срам ме е за ПП-ДБ. Даниел Митов е мост между партиите. Каквото искат да правят и Радев, и Главчев.

Ако стане министър, била застрашена честността на изборите!? Хайде тогава Радев да си спомни записа, в който се казва, че ще има "ала-бала с президента". С „наше МВР“ да си спомни. Искам да остане този министър, да си носи Радев отговорност за провалите. Не искам да носим ангажимент като партия за това правителство.", допълни той.