Не разбирам защо сега подписването на това споразумение се поставя под съмнение като основа за това да продължим и да надградим формулата, която позволи да излезем от най-сериозната политическа криза в модерната история на България.
Никога, от Царство България насам не е имало такава политическа криза, каквато имаше през последните две години. Формулата, която ни позволи да излезем от нея, бе тази формула.
Трябва да решим проблема с правосъдието, със сигурността. Именно затова поставихме тези тема в основата за разговорите за ротацията, каза на извънредна пресконференция Христо Иванова
Денков пък допълни:
Всичко вършеше много добре. Готови сме да публикуваме този документ, хората трябва да знаят, че е много добър. Не разбирам защо подписването му се подлага на съмнение.
Има технологичен време. Надявам се утре той да бъде подписан.
Минали сме през три преговорни етапа, той е в голяма степен на завършеност. Ако има някакви възражения, ние сме готови да работим по него.
Днес бяхме готови да останем, вместо да даваме пресконференция. Можехме да стоим и да работим по документа. Нямаше никаква причина да се отказваме. Можеше утре да го подпише.
Да излезем пред гражданите и да кажем: Общо е желанието за реформи, това е в основата на продължаването на съвместното управление", допълни Иванов.
Утрото е по-мъдро от вечерта, каза пък Атанас Атанасов.
От ПП/ДБ не бяха подготвени за удара на ГЕРБ и помолиха Борисов да се намеси.