"Разговорите бяха водени между мен и акад. Николай Денков. Всеки един министър, който е намерил мястото си в това правителство, е одобрен от двамата. Много е важно в такива ситуации да погледнем какво бихме искали да се направи. Днес много ясно разбирам, че и министърът на вътрешните работи, и премиерът, и аз, проявяваме нулева толерантност към насилие", каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел пред журналисти след тристранката по повод скандалите около вътрешния министър Калин Стоянов.

"И вътрешният министър, и премиерът, и вицепремиерът изразяват поздравление за полицаите, които са си свършили работата, но и яснота, анализ и понесена отговорност за тези, които са минали правомощията си. Нещо повече - и тримата казваме "не" на каквото и да е било насилие върху български граждани. Затова сме правова държава и имаме фундаментални принципи. В този случай смятам, че в момент, когато България се бори всячески да бъде член на Шенген, да имаш МВР и министър, които показват изключително убедителни и солидни резултати по тази тема, е много важно да успяваме да открояваме отделните ситуации, изчистване на детайлите и там, където има напрежение и да се върви напред. Както е казал и премиерът - върви се в правилната посока", добави Габриел.

За отвлечения кораб каза, че от първите минути следят ситуацията и са в постоянна връзка с нашите партньори.

"Благодаря на нашите представителства в региона, защото знаете, че този уикенд още 9 българи бяха успешно изведени от Ивицата Газа", каза още Габриел.