"Елате в Царево. Ще отнесете със себе си страхотни летни спомени. Повярвайте ми. Никога не бих завел моите две дъщери и съпругата ми на плаж, който е замърсен. Никога не бихме отишли на място, където морската вода не е чиста. През това лято вече бяхме на плажа в Царево, Лозенец, Ахтопол, Синеморец и т.н... Утре мислим да отидем на плаж Нестинарка. Защото морето в Царево и около Царево е прекрасно.", обяви общинският съветник от Царево Емил Пейчев по повод разпространените днес по-рано от „Активни потребители“ и опровергани от Здравното министерство данни за замърсяване на води край плажове от Южното Черноморие. Подобни твърдения за нечисто море накараха местните хора, а и здравните власти, да реагират срещу поредната атака по морските ни курорти.

„Гарантирам ви, че водата е чиста, а някои от плажовете не отстъпват по нищо на световни курорти.

Повечето от хората от Царево, Ахтопол и от населените места наоколо през лятото работят. Работят много, ама много здраво.

Тук всеки гост е добре дошъл, посрещаме го от сърце и душа с надеждата, че пак ще се върне някой ден, но общото между всички гости е това, че те идват и си отиват.

А ние оставаме тук. Ние живеем и работим тук. И отглеждаме децата си.

И понеже, както вече казах, работим много, имаме малко време за почивка през лятото. Затова през тези малко на брой почивни летни дни ние отдъхваме именно по плажовете в Царево и около Царево.

Има един лесно проверим факт. През това лято през пречиствателната станция са минали много по-малко кубици отпадни води, отколкото през миналата година. Което означава, че пречиствателните станции не надхвърлят капацитета си и морето е по-чисто от миналага година. Останете със здраве.“, заяви още Пейчев.