Г-н Бойко Борисов често променя мнението си. Това е сред характерните му черти. Всичко е възможно. Той е много добър в това да представи ситуацията такава, каквато всъщност не е. Има актьорска дарба. Това каза в интервю за ”Лице в лице” Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Той подчерта, че няма начин да приветстват неследване на декларацията на акад. Денков и Мария Габриел. Мирчев заяви, че не желаят да "се оядат" с власт и да сме постоянно в правителството. По думите му между Денков и Мария Габриел "имат страхотна синергия и работят отлично".

"От 20 дни съществуване на правителството вече имаме добра новина по отношение на Шенген, същите стъпки се правят по отношение на Еврозоната", отбеляза той.

Но добави, че се случват и "не толкова хубави работи". И даде примери

"Случилото се с Гешев и Сарафов, с нашето предложение за КПКОНПИ, роди се странно мнозинство между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Това мнозинство първо избра Делян Пеевски за конституционната комисия, после провали изслушването на министър Славов. Също - и регулаторите. Почти всички са с изтекъл мандат", припомни Ивайло Мирчев.

"Ние искаме в регулаторите да има независими хора. Това е начинът регулаторите да работят", подчерта той.

"Искаме да си реформираме службите, защото те са пробити от руска агентура. Само преди седмици службите изнесоха политически рецитал под ръководството на президента".

По думите му, парламентарната група на ГЕРБ бламира своя министър в правителството - Мария Габриел.