Борисов казва, че нямат ангажимент към политиките на това правителство. Това означава, че ГЕРБ се отказва да променим страната. Ще бъде нетърпимо. Няма да търпим това правителство да съществува, за да дава политическо време. Това заяви Христо Иванов от ПП-ДБ.

Иначе сглобката ще загуби смисъл. Много е просто, допълни той в "Лице в лице" по bTV.

ГЕРБ прави демонстрация. С алтернативното мнозинство могат да правят, каквото си искат. Нека никой не си мисли, че цената ще бъде платена от друг, обясни той.

Трябва да променим начина, по който се упражнява власт. Да променим регулаторите, да променим правосъдието, категоричен бе Христо Иванов.

Няма механизъм за вземане политически решения. Стигаме ли от лична кореспонденция да вадим sms-си, то тежко сме загубили фокус. Това е въпрос на загуба на отговорност. Трябва да се фокусираме върху механизми за вземане решение и да не ги занимаваме с кадрови драми, каза още той лидерът на ДБ.

Не може да взривим възможността за изчистване на правосъдието. И трябва да си подредим стъпките оттук нататък. Не може, хората които избраха Гешев, сега те да определят новия главен прокурор. Как тези магистрати ща са лице на правосъдието. Тези хора нямат реалното право да стартират процедура за нов главен прокурор. Трябва да се въздържат да вземат спорни решения. В парламента трябва да вземем мерки да подновим състава на ВСС. И го попълним по начин, който да не създава напрежение.