Надявам се правителството да не предава националните интереси, както лидерите на новата коалиция предадоха доверието на своите избиратели. Това коментира президентът Румен Радев, цитиран от Нова тв.

„Обществото ни тепърва ще осмисля процесите около акуширането на тази коалиция. Защото тя обезсмисли изборите, а те са основата на демокрацията”, посочи държавният глава.

Радев припомни как „лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е обикалял страната, за да убеждава хората да гласуват за него, защото ПП са съсипали държавата и ако ги допуснат до властта, те ще я довършат”. „Днес Борисов им предложи цялата власт”, смята той.

Според президента от ПП са били „окупирали социалните мрежи, за да вдъхновяват своите избиратели, че ГЕРБ са мафията и трябва да бъдат изтрити от политиката”. „Днес те споделят властта с ГЕРБ”, отчете държавният глава.

Радев насочи вниманието и върху „Демократична България”, които по думите му са повели избирателите на кръстоносен поход срещу задкулисието и олигархията. „Днес те просят от него одобрение и някакво спасение, за да си гарантират властта”, категоричен е той.

Президентът отчете, че всички те са спечелили, за сметка на измамения избирател и демокрацията. „Политиката не е само интереси и математика за формиране на мнозинство. Тя е и ценности. Гласуването днес ще покаже дали депутатите от тези партии са с ампутирано достойнство и са приели ролята да бъдат просто редови гласуващи”, е мнението му.