На извънреден брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че всичко, което се случва в държавата съвпада странно с момента за съставяне на правителство. Той изтъкна, че ГЕРБ са направили крачка назад и не са се инатили, въпреки, че са първа политическа сила.

"Мария отиде и върна мандата днес с колегите, като условие да започнем, както ще цитирам Христо Иванов това, което аз предлагах е преди да се раздадат мандатите, да се направи това сега, оттатък стои стабилността на държавата. Трудно е защото всеки от нас носи огромни тежести и аз искам до всеки наш избирател, до всеки наш областен ръководител да стигне това, което говорим в момента.

Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП и ДБ. Да, принадлежеше ни да е наш премиер, но егото на Мария Габриел, моето и вашето, по-важно ли е от стабилно управление в следващите поне година и половина. Това сме се разбрали твърдо с колегите", разкри той.

"Има кога да се скараме пак и да се мразим. Българите сме такива. Това беше трудно решение за тях и трудно решение за нас. Какво ли не ми написаха - че съм предал и разтурил ГЕРБ, а тук пише "европейско развитие на България", тук стои украинското знаме. И 5% да станем, ще сме истинска центристко-дясна европейска партия", твърдо отсече лидерът на ГЕРБ.

"Ние можем да сме много различни и да не се понасяме, но само това е шанса да ползваме огромните възможности на Европа. Зад нас в момента има огромна подкрепа за днешното ни решение. Защото това действително, няма да ползвам думи като "исторически", но е отговорно. Отговорност в името на държавата и затова приехме всички компромиси. Нека да ми говорят, че съм се навел и че съм слаб. Да говорят каквото искат. Само ако ние сме в управление можем да решим проблемите и със Северна Македония и ще се разберем с тях. Като виждат разградена държава и си правят каквото искат", каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира СМС-а, който по-рано главният прокурор Иван Гешев показа по време на изявлението си.

"В бързината днес ми изпратили две призовки в едно и също време, на две места, в един и същи ден. Ако не се явя на едното ще ме арестувате ли? Това ще ви направи слаби и колебливи ли. Някой ми пуснал "окей" и аз съм му върнал усмивка. По празници получавам по 4-5-6 хиляди СМС и аз отговарям с усмивка, защото за мен това е "добър ден".

"Нека си мислят, че са ни навели и че сме били слаби. Нека си мислят, че не мога да преговарям. Яли сме много бой, ще изядем и тоя, но нека не си мислят, че сме се дали", завърши Борисов.