Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство, е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, поради уронване престижа на прокуратурата. Това заяви кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на среща с парламентарната група, цитирана от Нова тв.

"Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и която носи решения за грижите и терзанията на българските граждани. Първото ми послание ще бъде работа за екипна България и стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент", подчерта Габриел.

"Амбиция да покажем, че сме способни да съставим правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно. Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в ЕС. Ангажимент към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот. Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото. Правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент", коментира тя. И допълни, че приоритети са и стабилизиране на публичните финанси и приемане на бюджета.