„Правителство ще има. То ще е такова, каквото имаше преди време с „Патриотичния фронт”. Там вървяха дълги разговори, всяка политика, която беше уточнена – излизахме и пред медиите разказвахме какво ще правим. Има възможност, представяйки нашата програма, да получим подкрепа”, каза Караянчева пред Нова тв.

„Останаха само ПП и ДБ, които ще бъдат втори. Патова е ситуацията. Но се надявам ПП и ДБ да бъдат на висотата на своите избиратели, ще мислят за България, ще искат да преборят инфлацията, затова ще подкрепят едно правителство на ГЕРБ”, каза Караянчева.

„Мястото на Бойко Борисов като председател на партията е в парламента. Той го заяви. Той решава дали да влезе в парламента, или - не”, коментира Караянчева.

Тя потвърди, че ако са първи, ГЕРБ може да предложат Борисов за премиер. „Той е лидер на нашата партия, три мандата е бил премиер, има изключителен опит. В момента държавата трябва да има лидер”, каза Караянчева.

Основният приоритет за парламента, след съставяне на правителството, ще е държавният бюджет, каза кандидатът за депутат.