"Две години умните и красивите нямат План за възстановяване. Хаос, разруха и застой. Не съм имал по-лека кампания."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с кметове на партията от областите Враца, монтана и Видин.

"Какво става с инфлацията. когато давахме 50 лева на пенсионерите, тя беше 1% и те ги усещаха. Сега на някои стоки е над 100%. Грабиха ви по 1 лев на всеки литър нафта и бензин. Над 5 милиарда отидоха към Русия. Братски пари. Братчета и сестричета, но ние все сме сестричетата", коментира още Борисов.

Той призова служебният кабинет и президентът да обявят какъв е дефицитът в бюджета: "Длъжни са сега преди изборите да извадят състоянието на бюджета. Според мен потреблението се е сринало и дефицитът е 7-8 процента. Искам да видя има ли ги парите там. Има ли пари за капиталови ремонти, без които общините не могат да съществуват".

Орешарски ми остави 800 милиона дупка в бюджета, ние за два месеца ги покрихме. Втория път - КТБ и т.н. - 6 милиарда и 700 беше втората дупка. ГЕРБ се напъна, свърши работа, оставихме им 12 милиарда фискален резерв, добави Борисов.

Лидерът на ГЕБР коментира и възможността за съставяне на редовно правителство след изборите.

"Те разбраха, че изгубиха изборите. ПеПе-тата паднаха с 5% за 6 месеца под ГЕРБ. Дори да стане невъзможното - да са малко преди нас. С нас не може, с ДПС не може, с Възраждане не може, с БСП не може. Ако спечелят изборите, в първия миг ще изпаднат в изолация. В такава бяхме и ние и останахме в парламента, изолирани от всички", заяви той.

Борисов прогнозира, че при невъзможност за съставяне на редовен кабинет след изборите на 2 април, след три месеца ще има нови. "И хората ще се питат - ами кой ни го причини? - Вдигнатият юмрук", добави той.