Важното за подреждането на листите е, че ГЕРБ – СДС отива на изборите с претенциите за победа, за да може България да има правителство. Кирил Ананиев и Петя Аврамова са част от нашия отбор и имат и ще имат своята роля в екипа на ГЕРБ. Това каза Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ, в ефира на „Офанзива“ по NOVA NEWS.

„Продължаваме промяната и „Демократична България“ се събират, защото усещат слабост по отделно. Те не желаят България да има правителство. Те говорят как есента ще се ходи на избори две в едно“, посочи той.

Той изрази надежда, че на този път избирателите ще осъзнаят, че единствената партия, която може да осигури правителство и стабилно управление е ГЕРБ – СДС.

Политикът коментира казуса с Паметника на съветската армия. Той каза, че от ГЕРБ – СДС искат паметника да бъде демонтиран. „Позорен символ на комунистическата партия трябва да намери мястото си в Музея на социалистическото изкуство“, допълни Митов.

Когато се прави правосъдна реформа, тя трябва да се прави разумно, а не да се прави "реформа на реформата", посочи той. Трябва да има механизъм за контрол на главния прокурор, но не може да се прави правосъдна реформа "на парче", не бива да има и партийни нюанси, допълни Митов.

Политикът каза, че войната в Украйна ще приключи когато Русия се изтегли от украинската територия и Украйна възстанови териториалната си цялост.

„Когато се нарушават фундаментални принципи на международното право, когато се извършват престъпления срещу човечеството всеки ден от страна на Руската федерация, говоренето за баланси обслужва агресора. България, за съжаление, под ръководството на Румен Радев и по време на правителството на Кирил Петков, заемаше безкрайно нерешителни позиции“, каза Даниел Митов.

„Разпространяваха се картинки, в които пишеше какво България не дава на Украйна. Сегашната позиция на ПП е неразбираема, имайки предвид как се караше Калина Константинова на украинските бежанци. Толкова по въпроса за двойните стандарти. Ние сме заели позицията си още от самото начало – ясно, твърдо и категорично“, завърши той.