От „Продължаваме Промяната“ не можем да сме в общо коалиционно правителство с ГЕРБ в този момент. Това е изключено, независимо как се гласува вътре в зала“, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков.

На въпрос дали ПП биха подкрепили „Демократична България“ (ДБ), ако те получат трети мандат за съставяне на правителство и бъде приет механизмът за разследване на главния прокурор в този му вид, Кирил Петков каза, че не би застанал до ГЕРБ, но би застанал до ДБ, като допълни, че с тях имат общи ценности, идеи и приоритети.

Петков участва в обсъждането на първо четене в правна комисия на законопроекта на Министерския съвет, който предвижда въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор.

Той отбеляза, че законопроектът, който предвижда въвеждане на механизъм за разследване на главния прокурор, е може би най-важният, но не единственият. "Той е много по-важен от живота на този парламент, дори от възможността за правителство, защото това е проблем, който ние, като общество, сме имали в последните 30 години", добави Петков, цитиран от БТА. Според него текстовете в законопроекта не са противоконституционни, което се потвърждава от мнозинство юристи и специалисти.