През това лято в Царево и съставните селища ще бъдат командировани двадесет и осем полицейски служители, по първоначални сведения, с два патрулни автомобила. И най-важното. Осигурени са средствата за командировъчни и квартири от МВР. По този начин от първи юли до края на август в Царево ще имаме повече гаранции за осигуряване на реда и сигурността. Това съобщи общинският съветник от опозицията в Царево Емил Пейчев. По този повод той е провел няколко срещи с премиера Кирил Петков, с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и с народния представител Константин Бачийски.

Емил Пейчев припомни, че при приемането на бюджета- 2022г на Община Царево предложи да бъдат отделени средства, с които да бъдат обезпечени привличането на допълнителен медицински екип с линейка и на допълнителни бройки полицейски служители за летния сезон.

„Естествено, от общинска администрация дори не си направиха труда да обсъдят на сесия моето предложение. Отхвърлиха го с аргумент „Не може“. Наложи се да се оправям сам, въпреки общината. Защото вярвам, че промяната в страната е свързана с личните усилия на всеки един от нас.Ако всички се обединим, ако не се отказваме пред бюрокрацията и административния мързел в Царево, нещата се получават.

Що се отнася до допълнителната линейка с мед. екип, се надявам от общинска администрация да не действат на инат и да осигурят такава за лятото, за да изпреварим евентуални тъжни събития или да сме предварително готови за тях, а не да ги следваме.

А аз и колегите ми продължаваме промяната, колкото и да се страхуват от нея определени кръгове, които желаят всичко в Царево да си е по старому.“, добави Пейчев.