”Мислим по-скоро за нови избори, но това, което сме поели като ангажимент към целия български народ, не само към нашите избиратели, е да водим една много ясна политика - при която средствата стигат до гражданите, а не до чекмеджетата”. Така вицепремиерът в оставка Асен Василев коментира след вота на недоверие пред БНТ

Ако в този парламент се събере мнозинство за такава политика, може и да се сформира кабинет, вкючително между новата четворна коалиция каза той.


"Те бламираха избора за председател на НС, след като отстраниха Никола Минчев, очевидно нямат каниддат за позицията. Те очевидно нямат намерение да правят този кабинет, което мисля, че е добре за България"


Ако няма мнозинство за това парите да не стигат до шкафчетата, този парламент ще е вреден за страната, коментира още Василев


"По-добре е да се отиде на избори и гражданите ясно да кажат: да, искаме да подкрепим политиката, която ГЕРБ провеждаше в последните 15 години в полза на това няколко избрани фирми да получават милиардни договори, а всичко друго да бъде на втори план, или политиката, която ние започнахме а провеждаме и за която ГЕРБ, ДПС и Възраждане ни атакуват".


"Емоциите са истина" - това каза Василев, но допълни, че съжалява за думите си "да го духат бедните", казани пред парламента.