Когато му дойде времето и публичното говорене на премиера Кирил Петков се пресече с това, което е говорил той на други места, ще имаме огромен проблем.

Това заяви пред БиТиВи депутатът от ИТН Станислав Балабанов по повод коментара, че екипът на премиера Кирил Петков води самостоятелна политика по отношение на Македония, различна от официалната позиция на България.

Не подозирам, убеден съм, че е поеман ангажимент - при срещи с посланици, официални срещи е имало и протоколчици. Когато председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен имаше възможност да чуе мнението на всички лидери на партиите и се запозна с позицията на ИТН, която е залегнала в споразумението (коалиционното - б.р.), тя остана изненадана, каза Балабанов.

Според него тя се лута какво е чула от премиера и какво сме готови да защитаваме (като българска позиция - б.р.).

Надявам се в името на това по време на война да има стабилност и да ревизират позицията си - внимателно да залегне позицията по отношение на Северна Македония, призова Балабанов.

Това, което каза външният министър Теодора Генчовска в залата по повод Република Северна Македония (РСМ), потвърждава всяка написана дума от лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Тезата е ясна - "България не се продава", каза Балабанов.

Припомняме, и външният министър Теодора Генчовска заяви, че екипът на премиера води самостоятелна политика по отношение на РС Македония.

Няма нищо по-хубаво от това да търсят възможност да разширят европейското си семейство, каза Балабанов, но призова да се пази българската позиция и българските интереси. По думите му има потвърждение на информацията, че премиерът Кирил Петков и екипът му са се опитвали да водят по друг път преговорите с РС Македония.