Ние не казваме на Кирил Петков, че е канадец, а че е подвел президент и конституцията. В един момент може да се окаже, че всичко, което е подписал, ще бъде атакувано в съответните институции, ако е бил с двойно гражданство по време на назначението си в Министерския съвет.

В Народното събрание трябва да решим сложния възел дали да има избори 2 в 1. Доколкото разбирам вече има и конституционни забележки. Парламентът в следващите дни трябва да обяви дата за изборите, каза още Митов.


Избирателите очакват да се въведе ред в държавата и да се управляват кризите. Кабинетът, който предложихме, можеше да го направи. Отговорността в момента е на тези, които заявиха, че могат да управляват и се обявиха за алтернатива. До този момент това не го виждаме. Дневният ред на обществото е изместен от крясъци, караници и странно изслушване на министри в пленарната зала. Хората могат да бъдат заблудени временно. Служебният кабинет борави в момента с полуистини. Ние имаме своите отговори и проверките ще покажат каква е истината. Г-жа Комитова хвърля цифрички, за да събуди обществен интерес, обясни той.


В момента управлението се осъществява от един човек. Парадоксално е ИТН да заявява, че е опозиция, при положение, че подкрепя Румен Радев и има най-много комисии в парламента. Ние изобщо не вярваме, че ще се стигне до внасяне в Народното събрание до внасяне на проект за кабинет. Ако се стигне до подобно гласуване, ще се преценява на място. Аз не виждам обаче как ние можем да подкрепим какъвто и да е състав в рамките на този парламент. Посланието на ГЕРБ към българските граждани беше, че ние сме подготвени и можем да въведем ред в държавата, каза още Митов.