Десницата има електорален потенциал, но политиците не съумяха да намерят формулата. Това коментира пред Радио Бургас водачът на листата на Реформаторския блок в областта Костадин Марков. Проблемът, за да не се обединиим десните партии, не беше егото на лидерите, а принципните ни различия, добави той:

"Една част от тези десни политици искаха дясно управление, други искаха дълбока и вечна опозиция. Така че, имаме и разлики във визията. Но това не можеш да го обясняваш на десния избирател. Той знае едно: аз съм нормален човек, искам нормални хора да ме представляват, вие не ми дадохте възможност. Оценката ми за всички формации, които участваха вдясно - едната е, че е мъртвородена, другата е, че е изчерпана. А третата, за мен, носи най-голяма вина за това, което се случи, защото целта й беше не тя да влезе, а другите да не влязат"

Относно бъдещето на парламента, Костадин Марков коментира, че е твърде рано да се каже, но подчерта, че във всяко едно народно събрание може да бъде съставен кабинет.Категорично заяви, че е най-важно България да е стабилна и да се управлява добре, без значение дали Реформаторите са в парламента.

източник: Радио Бургас

*заглавието е на BurgasINFO