Този път се постарахме да не допускаме грешките от кампанията за президетнските избори, в която аз и министрите не участвахме. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на bTV.

„Успяхме да запазим в една враждебна обстановка добър тон по време на кампанията”, допълни Борисов.

Според него това, което предстои след изборите, ще бъде тежко.

„Онова, което се случи днес на границата, ме тревожи много. То е все едно да носиш факли върху буре с барут. От една страна ДОСТ прекалиха и с автобусите, и с маршовете, и с риториката, която водят. Но това, което се случи на границата, ще има тежки последици за България. Кадрите ще се разпространят много бързо”, каза още Борисов пред водещия Антон Хекимян.

Според Борисов турският президент не се свени да заплашва европейските държави.

„За мое огромно съжаление през последните години държавите, които имат силна армия, не се притесняват да си присвояват територия. Прогнозирам, че кадрите от днес, ще нажежат националистическото чувство в Турция. Не очаквам този конфликт да мине току-така. Сега след Косово и Крим имаме прецедент. Ако местното население някъде в България поиска автономия и забие едно знаме, ще дойдат Ал Джазира, Си Ен Ен и ще снимат, а ние ще започнем да заобикаляме това място. Много ме е страх от събитията, които се случват между Турция и Европа, между Турция и Русия и между България и Турция”, заяви още лидерът на ГЕРБ.