Реформаторите закриха предизборната си кампания пред паметника на жертвите от комунистическия режим, който беше завършен преди дни. Монументът се намира в градинката срещу Апелативния съд, а за създаването му битка в продължение на години водеха първо СДС, а след това и останалите партньори от Блока.

„Закрива кампанията си точно на това място, защото паметникът е доказателство, че умеем да защитаваме и да постигаме каузите си. И най-важното – монументът е въплъщение на ценностите, в които вярват десните хора. Съюзът на демократичните сили беше създаден като основна сила, която се противопоставя на комунистическия режим. Реформаторският блок пък има една основна ценност – антикомунизма”, каза инж. Костадин Марков, който е водач на листата на Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен”.

Основна заслуга за изграждането на монумента имат общинските съветници на Блока и най-вече Тошко Иванов.

„Радвам се, че успяхме да осъществим този паметник. Считам, че в България има консенсус относно периода 1944г-1989г., но за огромно мое съжаление той е консенсус на забравата. Бих искал паметникът да поддържа паметта на всички ни будна”, каза Тошко Иванов.

На събитието присъстваха членове на Съюза на репресираните от комунизма, както и десетки граждани. С изграждането на паметника, който е във формата на християнски кръст, семействата и близките на стотиците репресирани има къде да оставят цвете и да почетат паметта им. Вечер от центъра на монумента се издига мощен светлинен лъч, който докосва небето.

В памет на жертвите свещички запалиха кандидатите за народни представители на Блока: инж. Костадин Марков, д-р Георги Митев, адв. Здравко Костов, Камелия Николова, арх. Румен Троев, Стайко Симеонов, д-р Иван Събев, Стамен Стамов, Борис Събев, както и общински съветници от РБ, Съюзът на репресираните от комунистическия режим и десетки граждани.

Като завършек инж. Костадин Марков благодари на колегите си от листата, които участваха активно в кампанията и дадоха всичко от себе си за добър резултат в неделя.

„Благодаря на всички наши симпатизанти, които ни помогнаха в тази кампания и продължават да се борят за нас. Това е затрогващо. Искам да благодаря и на хилядите хора, чиито имена не знаем, но ни се обаждат, за да ни пожелаят успех. Надявам се десният избирател да ни обедини пред урните в неделя, защото само Реформаторският блок може да представлява автентичната десница. Никой друг няма такъв шанс”, каза инж. Костадин Марков.