Оградата на България с Турция липсва в разстояние над 100 метра и на практика в този район съоръжението е като врата в полето край село Странджа, община Болярово. Това показа днес водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Бургаски регион Румен Петков, който отиде на място, за да се увери, че ограждението липсва. С него бяха и вторият в листата Антон Коджабашев, който е областен лидер на АБВ, както и неговият заместник Драгомир Попов, който е дванадесети в списъка. Посещението им край границата бе истински екшън, като групата от кандидат-депутати беше строго проверена, разпитана и ескортирана по обратния път, като беше прекарана през най-тежкото трасе в гората на връщане.

Румен Петков показа, че оградата с Турция в този район буквално липсва. Ние сме тук да покажем на българските граждани и за жителите на Бургаска област на каква спекула са жертва, да поискаме възмездие от тези, които крадоха. Ограда няма, а там, където е изградена, е от един ред, няма го сериозното ограждение“, каза Румен Петков.

Той подчерта, че участък от повече от 100 метра е оставен сводобно. „През него минават животни, контрабанда, бежанци - под носа на това трио – БСП, ГЕРБ и Патриотарите. Искаме доверието на хората, за да създадем усещане за сигурност, да покажем, че гражданинът може да бъде спокоен. Едно е да докакараш камерата със себе си, да облъчашваш гражданите с патриотарска риторика, от което страдат нормални хора, да се правиш на патриотар. Тук се вижда как го няма това съоръжение. Търсим подкрепата на хората. Ето как се нарушава българската граница, като на парад се минава. Да сложим край на лъжата“, каза Румен Петков.

Той заяви, че се изгражда компрометирано съоръжение, без реален ефект за сигурността.

Докато кандидат- депутатите бяха на границата, те бяха щателно проверени от гранични полицаи, данните им бяха записани и изчакаха близо час да пристигне на място екип, който да ги ескортира обратно.

„Държавните служители в палатката могат ли да си вършат работата, или са пъдари на мигранти, домашни животни, дивеч и т.н? Защо точно този участък е без ограда (или само с един, вместо два реда, както лъжат някои колеги)?! С тази "сигурна" граница ли се гордеят БСП, ГЕРБ и "патриотите" , попита след посещението Румен Петков.