Културният профил на община Бургас много се промени, а това важна част от идеята за туризъм през цялата година. Това каза журналистът от в. „24часа” Диана Саватева по време на срещата си с колеги от медиите. Диана е представител на гражданската квота в листата на партия ГЕРБ, в която заема второ място. Няколко дни преди края на предизборната кампания тя се срещна с колегите си на чаша кафе в Дома на писателя в Бургас.

„Участвам в тези избори, защото ГЕРБ Бургас имаха свои регионални акценти, които и аз разпознах , като се започне от четирилентовия път Бургас – Слънчев бряг и се стигне до създаването на филиал на Художествената академия. Всички акценти са подчинени на една тенденция – Бургас да бъде силен регион. Тук да има силен бизнес, силни медии, силни университети, за да не са налага да изпращаме студенти в други градове, а да приемаме такива”, каза Саватева. Според нея идеята за целогодишен туризъм не е само добро пожелание, а реално може да бъде изпълнена, защото в момента обектите, които привличат туристите като магнит, са остров „Св. Анастасия”, Акве Калиде и мощите в Созопол.

„Целогодишен туризъм е възможен, ако всички 13 общини обединят усилия”, каза журналистката.

Тя сподели, че за нея поуката от тази предизборна кампания е да се вслушва във всяка дума.

„Личният ми извод е, че трябва да се научим да говорим и да се вслушваме в съветите на хората от третата възраст. Само така ще изградим рефлекс на здравословно приземяване. Това е моето убеждение след срещите ми с пенсионерските клубове”, каза Диана.

Тя сподели, че никога не се е стремяла към властта и затова няма никакви притеснения още в понеделник да се върне на любимата си работа.